gondolatok mindenről

Országimázsunk - hol vagy?

2011/05/18. - írta: Garas Attila

Tényleg hol is? Mert ha bekapcsolom az EUROSPORT-ot, (de lehet az bármely külföldi adó) akkor a sportesemények szüneteiben, vagy a reklámblokkokban rendre feltűnik Horvátország, Románia, Szlovákia, de tovább megyek Egyiptom, India, Görögország, Montenegró, Törökország, és Marokkó országok "nyálcsorgató" minifilmje, de láttam már Algériáét és most tessék megkapaszkodni: Örményországét is! Kis hazánkat meg sehol nem találom köztük.
Az ember megnéz egy ilyen kisfilmet, (összegyűjtöttem őket lentebb) s már szinte csomagol is, ha szeret utazni, ha nem!! Sűrített paradicsomok, de ki lehet hámozni belőle a mondanivalót. "Gyere hozzánk, mert mi várunk, s büszkén mutatjuk országunk." Lefordítva a gazdasági nyelvre: Gyere hozzánk, költsd el a pénzed itt. Az emberek meg mennek, mennek oda is, meg amoda is, de ide valahogy nem akarnak. Na persze, ha nem hívnak én sem megyek! Kezdik elfelejteni országunk, mi több nemkedvelni, mint ahogy ezt közelmúlt EUROVÍZIÓS dalversenyén is megtapasztaltuk, országszimpátiánk egyenlő a nullával. Lehet ezt politikai, vagy gazdasági oldalról is nézni, az eredmény ugyanaz. Országunkat mostanság nem "lájkolják". De egy biztos, a televízió nagy hatalom, s ha ismerjük a nagy erejét, vendéghívásra miért nem tudjuk felhasználni mi is?? Hasonló kedvcsinálóval mi is kényeztethetnénk a lelkes tévénézőket. Vagy nincs is ilyen filmünk? Van, de keresnem kellett. Most örüljek egyáltalán hogy van? (Take a Turn címmel lásd utolsó filmecske a poszt végén) A felhozatalt ismerve elég gyengécske, de hát a magyar narancs is sárgább, és savanyúbb mint másé, viszont a miénk! De ha van is, akkor még nagyobb a felháborodásom: Miért nem kamatoztatjuk? Bombázzuk vele a népeket, csöpögjünk a csapból, hátha megfordul a fejükben, "No, megnézem magamnak ezt szép kis országot!" Jöjjenek, csak jöjjenek, van mit megmutatni nekünk is! Kellenek a lájkok nem igaz? :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://metszetek.blog.hu/api/trackback/id/tr76669661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása