gondolatok mindenről

Az átkelés

2013/10/15. - írta: Garas Attila

Minden nap látom őket, az anyukát és a gyerekét. MInden reggel óvoda, időben kell érkezni. Példamutatóan sétálnak, kéz a kézben. Szinte egyszerre lépnek. Szép látvány, mégis különös. Általában a kisgyerekek mennének mindenfelé csak az óvoda írányába nem, de itt most ezt nem látni, egyenesen a cél felé tartanak.  Nincs őszi levél gyűjtése, nincs izgő mozgó kacskaringózás, meg-meg állás, bohóckodás, fegyelmezett léptek, kéz a kézben. Az úttestnél megállnak, forgalmas jelzőlámpamentes, zebrás átkelés lesz. Ritkulnak ugyan az autók de lelépni nem mernek. Az egyik sofőr megáll átengedni a párost. A gyerek lelép az úttestre és meghúzza az anyukáját, aki még mindig a szegélyen áll, szinte kővémeredten.

- Gyere anyu, megálltak! - mondja a kislány mosolyogva, s elindulnak a zebrán át.

Sosem felejtem el a pillanatot, amikor leesett, hogy az anyuka vak.

blind-man(Október 15. A Fehér bot (a vakok és gyengénlátók) nemzetközi napja)

 

Címkék: vak világnap
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://metszetek.blog.hu/api/trackback/id/tr646669885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szilvi 2013.10.15. 12:28:41

A mi lépcsőházunkban él egy vak pár a kisfiúkkal, a kisfiú nem vak. Mindig láttam apukájával reggelente a buszon, apukája mindig beszélt hozzá, mesélt neki, mondta, mi miért van, mi történik, stb, ha kellett, rászólt, ha kellett, kikacagta, amikor aranyos volt... És egyik nyáron láttam őket, ahogy Apuka biciklizni tanította a kisfiút... Ugyanúgy, mint más szülő, a hosszú bottal a bicikli hátulján, mondta neki, hogy tekerj, ne félj, foglak... Na az is egy ilyen nem mindegy pillanat volt nekem!!

Garas Attila 2013.10.15. 12:42:37

Szép is ez, köszönöm hogy megosztottad! Attila
süti beállítások módosítása