gondolatok mindenről

RetrÓRA 17. - BEGA - POLIMER - KOMÁR

2012/10/19. - írta: Garas Attila

Meghalt, nyugodjék békében... Pedig első rádiófelvételünk Ő volt. 1983. Vasárnapi kívánságműsor. Középhullám.

Készülék: BEGA 326

Egyszerű de nagyszerű. Még monó, egykazettás. Rádióból rögzítésre kiválóan alkalmas volt, korát meghazudtoló minőségben rögzített,  közép és hosszúhullám valamint  URH, adókból. Hosszú kihúzható antennával, mindent befogott, emlékszem még KATOVICE és SZÓFIA is bejött rajta. A termék ugyan orosz gyártású volt, (Erről a cirilbetűs név is árulkodott, ezért is hívtam csak BEGÁ-nak) de magyar piacra szánták  lévén minden felirat magyar volt! A hangerő mellett a hangszínt és a felvételi szintet is lehetett vele állítani.

Hanghordozó: POLIMER LH 60

Elnyűhetetlen magnószalag, amely fekete-fehér egyszerűségével hívta fel magára a figyelmet. Nem tudott megnyúlni, sőt elszakadni sem, annyira vastag volt a szalag. A sarokban lévő fém csavarok csak emelték a minőségi terméket. Szerintem örök életre tervezték, bár pár év múlva már híre hamva se volt a gyárnak...Jöttek a TDK, SONY, BASF kazetták...Pedig a POLIMER-nek nem volt párja...

Műfaj: Rock and roll Előadó: Komár László Cím: Kifestem a szobádat

A szöveg zseniális, a mai napig megmosolygom. Sodró lendület, pörgős rímekkel.

Igazi kultikonok találkozása volt ez, A hármasból az utolsó is elhagyott minket minap. Örökre. Csak a hang marad, amit már máson rögzítünk, máshol hallgatunk. De hallgatunk! Örök béke neked Laci!

Címkék: RETRO retrÓRA
3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://metszetek.blog.hu/api/trackback/id/tr266669859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Henrik 2012.10.28. 12:20:42

A Polimer kazettához: 43.50 Ft - 60 perces (zöld) 56.50 Ft - 90 perces (zöld) 60 perces (fekete) A piros vacak. A zöld olcsó, és azért nem annyira rossz. OK, a fekete a legjobb, de 60 perc ilyenért kapsz egy 90-es zöld kazettát. Mintha lenne lila is, az a krómos?

Gime 2012.11.12. 13:47:41

Nem BEGA, hanem VEGA! ;)

gaasterix 2012.11.12. 13:56:49

Igen de az oroszban a b-vel jelölik a v hangot! :)
süti beállítások módosítása