gondolatok mindenről

"Zene nélkül az élet tévedés volna"

2014/10/01. - írta: Garas Attila

Mondd meg ki a barátod, megmondom ki vagy...tartja a közmondás, de ha megmondod milyen zenét szeretsz, akkor ismerni is foglak! :) Na jó csak egy picit, mégis sokat elárul valakiről mit hallgat gyakran,  mi a kedvenc száma és miért, mi a szövege a dallama....stb. Magam is sokat gondolkozom azon, miért pont az, miért pont így tetszik, vagy nem.  Pedig csak a hangok és a csend pontos és tudatos elrendezése, semmi több! A lehetőség viszont végtelen.
Zene = rendezett zaj.
Zenélni = Érzelmeket közvetíteni hangokkal. Elmondani valamit amit szavakkal nem lehet. Olyan nyelvet alkotni amit mindenki megért.
Zenész: a rendezett zajt hangszerrel közvetítő ember.
Mindig is csodáltam őket. legyen az az utcán bazseváló Lajos, vagy a milánói Scálában áriázó mezzoszoprán. Idegenvezetők, egy olyan világba, ahol csak az idő található. Jön az ütem, peregnek a hangjegyek, összeáll az dallam, s eltűnik a tér. Sokat utazom ide, visszajáró turista vagyok. Ráadásul ide csak annyi az útlevél, hogy behunyod a szemed. Friedrich Nietzsche mondta egyszer. "Zene nélkül az élet tévedés volna." Tévedés, de inkább hiba. Kellenek nekünk ezek az úti élmények! :)

 Te merre indulsz ma, a zene világnapján?

music.jpg


 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://metszetek.blog.hu/api/trackback/id/tr346750417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása