gondolatok mindenről

Sosincsvége utazás

2012/09/21. - írta: Garas Attila

Nemrég egy archív műsort hallgattam a rádióban. 1985-ös beszélgetés egy idős hölggyel, aki addigra már 40 országot megjárt, s nem mellesleg élményeit meg is osztotta írásaiban. Ő mesélte, hogy az utazásnak három szakasza van:

1. Az előkészületek

Tulajdonképpen attól a pillanattól kezdve hogy, megfogalmazódik bennünk, a gondolat, "ide el kell mennünk". Ajánlása szerint nyújtsunk a lehető leghosszabbra, készüljünk az országra, tanuljunk meg legalább ötvenszót az ottani nyelvből, nézelődjünk könyvtárakban, járjuk körbe a kultúráját, ismerkedjünk a helyi gasztronómiával.

2. Az utazás

Ami akkor kezdődik amikor becsukjuk az otthonunk ajtaját, s addig tart amíg újra át nem lépünk azon az ajtón.
A három szakasz közül ez mindig a legrövidebb.

3. Az emlékek

Az utolsó szakasz mindig a leghosszabb. Egy-egy útnak nincs vége azzal, hogy hazaértünk, mert elhozzuk az érzést, az emlékeket onnan, amik ott lesznek bennünk, végig, amíg csak élünk. " Már negyven országban jártam, s még mindig utazom, igaz már csak az emlékeim között, pontosabban emlékeimmel. A negyven utam most párhuzamosan élem!"

Hát ilyenek ezek a sosincsvége utazások!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://metszetek.blog.hu/api/trackback/id/tr116669837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása