gondolatok mindenről

Világomat egy laptopért!

2010/08/26. - írta: Garas Attila

Bármerre visz az utam, legyen az Dunakeszi, vagy a Balaton minden harmadik óriásplakáton laptopot akarnak rámsózni..."- Itt á tanévkezdet, most vegyen unokájának, olcsóért megszámítom! -" hallgatnánk egy bolhapiac eladójának reklámmondatát, s valami hasonló marketingfogásokra vetemedtek a hiper-szuper-megaláncok és a elektrosaturnmarktok is! Ősz, becsöngetnek, kell egy laptop! Mert az ugye így járja... A szórólapokról is a többnyire fekete hordozható masinák kacsingatnak rám, de már repülőgépet is láttam ami a forgalmazó weboldalát húzta maga után! Túlkínálat megint, mint oly sok mindenből...Verseny ez a kezekért, amelyek szétnyitnak, bekapcsolnak, gépelnek, és csatlakoznak, összecsuknak, s elpakolnak, hurcolásznak. Van már nagymaminak, nagypapinak, anyunak, apunak, öcsinek, huginak...miért ne legyen neked is? Egyből mindjárt kettő? :)
Sohasem felejtem el, az elsők között létesült WIFI-s kávézókba tévedve megdöbbenve vettem észre, az asztalok kicsik. Egy négyszemélyes asztal már csak két főnek elég...kell a hely ugyanis a laptopoknak. Akár ez is elhangozhatott - Ne haragudj, hoznál még egy asztalt a kávéknak? - Egyetemisták ültek egymással szembe, kinyitott notebookjuktól, nem is látták egymást. Bár a hely alacsony zajszintjétől cserélhettek volna eszmét hanghullámokon, de erre nem volt szükség...10 percenként váltottak egy-egy mondatot, úgy látszik nekik ez is éppen elég volt. Belemerültek a bitek, hálók világába.. nem foglalkozva az emberi kontextusokkal...Bele se merek gondolni ha mindenkinek lesz egy ilyen szerkezete! Bezárhatnak a kávézók sorjában! A jövő ősz TOP terméke pedig a TIPTOP LAPTOP lehet...mert kávét is tud majd főzni! Természetesen óriásplakáton hirdetve!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://metszetek.blog.hu/api/trackback/id/tr336669435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

irednek 2010.08.26. 18:17:33

Aki kimarad lemarad. Te is valamiféle gép előtt ülsz és blogolsz. Amúgy teljesen igazad van, kivesznek a régi emberi értékek, újak jelennek meg. Amióta világ a világ. Hogy ez jó-e? Majd az idő megválaszolja. Elnézést a bölcseletért :)

gaasterix 2010.08.27. 07:44:37

Viccelsz, semmi gond nincs a bölcseleteddel, sőt külön köszönöm, elvégre valami hasonlókért blogolok! :) Egyetértek azzal, hogy a világ változik, mégis úgy érzem eddig az emberi értékek átmentődtek...de ezt most nem érzem... Az idő meg tényleg mindenre válaszol...:)
süti beállítások módosítása