gondolatok mindenről

Egyszerűen bonyolult

2010/08/24. - írta: Garas Attila

Egyszerű vagy bonyolult? - teszik fel sokan a kérdést. Ha egyszerű akkor felszínes, könnyed, gyorsan megemészthető, sallangmentes, letisztult, egyértelmű, világos... Ha bonyolult akkor mélyenszántó, súlyos, töprengős, sallangos, két vagy többértelmű, sötét... ám ezek a tulajdonságok sem kőbe vésettek. Sokszor a különbséget sem érezzük, az átmenetekről nem is beszélve. Eligazodni nehéz, mindenkori lelkiállapotunk is befolyásolja válaszunk. Reggel még oly egyszerű volt, estére meg megoldhatatlanná lett. Tegnap még kesze-kusza, ma meg tiszta és világos! Az időben léteznek, de sohasem voltak még egyidőben. Akárcsak a nappal és az éjszaka, állandó változásban. Csak az arányok mások, mindenkinél más. Mi legyen többségben életünkben? Melyik a célravezetőbb? Mi melyik legyünk? S melyikkel vonjuk körbe magunk? Ha bonyolult ki fogja megoldani? Egyáltalán meg kell-e oldani? Ha egyszerű akkor meg sosem gondolkozzunk rajta? Sok kérdés, ami egyszerűen bonyolult...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://metszetek.blog.hu/api/trackback/id/tr106669433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deák Dóra 2010.08.27. 16:50:01

Az élet egyszerű (lehetne), de mi emberek bonyolulttá tesszük, mert úgy mennyivel izgalmasabb....!? Bár szerintem e kettősség, örök testvériség is az életben...?!
süti beállítások módosítása