gondolatok mindenről

RetrÓRA 16. - Egy valódi MÁRKA

2012/09/26. - írta: Garas Attila

"Ha úgy érzed hogy elfáradtál nehéz volt a nap Minden jobb lesz fogd csak meg a hideg poharat! Visszahozza jókedved a sok sok buborék, csak igyál most velem, ebből sosem elég! Gyere igyál!" - szólt a lüktető hulala ritmus a tv-reklámból. S tényleg, ittuk is rendesen, én például csak ezt! (Na jó az ET-ŰD-öt is néha) bevallom azért nem mindig hidegen, s nem is csak a nehéz napokon! A nagy választék ugyan kimerült a szőlő a meggy, és a málna (állítólag narancs is volt, de én arra nem emlékszem) ízesítésben, de legalább nem zavarodtunk össze a nagy kínálatban, pár merőben eltérő íz közül csak el tudtuk dönteni melyiket is akarjuk inni. 1973-tól gyártották, a 80-as években csúcsokat döngetett a nemes nedű, még a cseszlovákok is gyártották a magyar recept alapján. Végre egy hungaricum, amit köszönhetünk a Délalföldi Pincegazdaságnak, na meg persze dr. Kállay Miklós és Sárkány Péter feltalálók receptúrájának. A sötétzöld, szinte törhetetlen kétdecis üvegek jellegzetes alakja, a levakarhatatlan sárga címke, és a gyűjtésre is készített kupakok (50 db-ot kellett beküldeni és sorsoltak) tették egyedivé a dúsbuborékos üdítőt. A meggy és a málna mindig pirosra festette nyelvünket, a szőlő íze meg hasonlított a Traubira (sokszor nem is éreztem különbséget)

90-re eltűntek az ABCk-ből, jött a PEPSI és a COCA-COLA termékcsalád, ám pár éve újra helyet követel az üdítők sorában, immár PET-palackos kiszerelésben, bővített ízekkel. (bodza és kóla is van már) A hamisítatlan zöld szín szerencsére megmaradt, mint ahogy az íz is a régi. Szóval újra szólhat a szlogen: Itt a MÁRKA, itta már ma? - Jelentem, nem de ez csak órák kérdése! :)

Címkék: RETRO retrÓRA
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://metszetek.blog.hu/api/trackback/id/tr436669847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása