gondolatok mindenről

A megtalálás napja

2012/02/14. - írta: Garas Attila

Valentin-nap. Megint egy átvett "szerzemény". Aki már olvasta a blogom, az tudja, kategorikusan elutasítok minden más országból beszivárgó, globálisan terjedő, sokszor üzletszerű indíttatásból átvett hagyományt. A mai nap sem kívétel ez alól. Sokan azért tartják eme ünnepet, mert a szerelemhez kapcsolódik, azzal meg ugye nem illik szórakozni. (Bár az utóbbi időben már ez sem igaz.) A szerelmes párok ma apró ajándékokkal lepik meg egymást. (A hagyományok szerint egyébként elég lenne üzenni, - ha már Szent Bálint cselekedetéből ered az egész hagyomány -, de az üzenőkártyák piaca helyett nagyobb biznisz az ajándék és virág.) Szép gesztus, bár ehhez nem kellene ünnep. Aki szerelmes annak minden nap ajándék, s minden nap megajándékozza a másikat. Már csak azzal az egyszerű ténnyel is, hogy Ő van neki. Ezért nem gondolom hogy egyetlen napot is ki kell ragadni ebből a földöntúli állapotból.
Ma azok ünnepelnek akik találtak. Szerencsével, hittel megtalálták azt, aki számukra fontos. Vagy megtalálták azt az érzést amit hiányoltak, amit kerestek. (Ez persze nem esik mindig egybe, jó lenne erre törekedni.) Így akár lehetne ma a Megtalálás napja. Vagy ha úgy tetszik: FINDING DAY. Át is rakhatnánk másik dátumra, hátha átvesznek végre tőlünk is valamit...
Mindenesetre azért én azt mondom: "A szerelem nem csak egy napra való!"

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://metszetek.blog.hu/api/trackback/id/tr246669775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyar Erika 2012.02.14. 22:21:22

Ahogy francia kollegám ma monda: neki minden nap Valentin nap ha a kedvesével lehet :)

gaasterix 2012.02.14. 22:26:35

Ez így van...mint ahogy minden nap Karácsony! :)
süti beállítások módosítása