gondolatok mindenről

Valami állandó

2013/08/21. - írta: Garas Attila

Itt a kezemben egy papír ötszázas, rajta a bazsajgós Rákóczival, amit még Mányoki mester maszatolt egykoron.  Tiszta, ép, mintha most nyomták volna. Szép látvány, de most összegyűrőm. Kicsit ráncosodik a hadnagy feje, itt ott mély gyűrődés szántja végig, már nem egy katonás fajta bankót szorongatok. Van azonban valami, ami nem változik. Ledobom a földre. Nem illik de megtaposom. Sáros cipővel nyargalok végig rajta. A gyűrődések szántotta "sebekbe" sárdarabok szorulnak. Lassan felismerhetetlenségig mocskoldik szegény fejedelem arcmása. Az a valami azonban továbbra sem változik. Összegyűrve, megtaposva, bekoszolva is ugyanannyit ér mint frissen nyomva: ötszáz forintot. Értéke állandó, és most nem a devizaárfolyamokra gondolok. Ugyanígy van az életben is.
Érhetnek kellemetlen meglepetések, elutasíthatnak, visszadobhatnak, kritizálhatnak. Benne van a pakliban, nem is nehéz kihúzni ezeket a lapokat. Lehet, hogy úgy érzed, hogy már értéktelen vagy, ám mégsem: akárcsak a bankó, értéked soha nem változik. Azok akik szeretnek téged, azoknak továbbra is ugyanannyit érsz, ha épp mélyponton is vagy! Ha kételkednél, akkor gondolj csak a bankjegyre: értékes vagy, s az idővel értéked csak nő, soha nem csökken! Legyen hát mindig nálad egy papír ötszázas! :)

 

Hungary-500 FT-ob

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://metszetek.blog.hu/api/trackback/id/tr46669877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gránit Jenő 2013.08.22. 23:57:43

Attilám! Nagyon sok apró helyesírási hiba, nem így ismerlek! feliserhetetlenségig - m betű hiányzik Lehet hogy - vessző hiányzik ÉRTÉKED - értéked Téged - téged ....soha nem változik! - soha nem változik. bakjegyre - bankjegyre ÉRTÉKES VAGY - értékes vagy A tartalomhoz van észrevételem. Azt írod: " ÉRTÉKES VAGY, s az idővel értéked csak nő, soha nem csökken!", meg azt írod, hogy "ÉRTÉKED soha nem változik!". Ez a két állítás nem fér meg egymással. De! Nyilván neked is vannak olyan ismerőseid, akik aljasságot követnek el. Ezeknek az embereknek az "értéke" sem időben, sem térben, sem sehogy nem nő. Mondjuk érdemes lenne tisztázni, mi az ember "értéke". Nem egyszerű kérés, de ha elfogadjuk, hogy van ilyen, akkor is alá kellene támasztani, hogy ez az érték, minimum stagnál, átlagosan azonban nő... Mindazonáltal ez úton is ölellek, valamikor igyunk egy-egy sört azokból az ötkilósokból! :)

gaasterix 2013.08.23. 07:32:45

Köszönöm Joe! Hibák javítva...Nyílván minden embernek más-más az érték, így más-más a skála, de ezt majd a sör mellett! :)
süti beállítások módosítása