gondolatok mindenről

Füstölgő megállók

2011/02/08. - írta: Garas Attila

Nem vagyok dohányos, mondhatni inkább passzív masszív cigarettázó, ám mégis elgondolkodtam ezen a faramuci rendeleten, ami a minap lett hatályos. Most akkor hogy is van ez? Tilos a dohányzás a BKV megállóiban. Pont ott ahol általában minden dohányos elszív egy hétcentist. "Csak rágyújtottam s már jön is a villamos" - ismerjük jól a Murphy törvény idevágó átalakított változatát. Keresem a rendelet értelmét, de nem látom. Merthogy zárt helyen, ahol a normális légcserélődés nem megoldott elfogadom sőt támogatom a dohányosok koncentrált elhelyezését, hiszen a füst egészen zavaróvá válik, hangsúlyozom zárt terekben. Na de a szabad ég alatt, ahol egy gyenge szellő kilométerekre repíti tőlem, másodpercek alatt? A rendelet másik érdekessége az állomás, megálló definíciója: tömegközlekedési megállónak, állomásnak minősül: a tömegközlekedési járműre történő fel- és leszállás lefolytatására, illetve a tömegközlekedési járműre történő várakozás céljára közterületen elkülönített terület, amely, ha kiépítése (így járdasziget jellege, korlátokkal való ellátása stb.) jellegéből vagy egyéb jelzésből más nem következik, a megállót, állomást jelző táblától a járda területéből: autóbusz, trolibusz járműveknél csuklós jármű esetén 2 m széles és 18 m hosszú, egyéb jármű esetén 2 m széles és 12 m hosszú, kettős megálló esetén 2 m széles és 36 m hosszú terület, villamos járműveknél 2 m széles és 55 m hosszú terület, HÉV járműveknél 2 m széles és 120 m hosszú terület, valamint a megállóhelyeknél létesített utasváróhely.
Tehát ha a BKV az csökkent utasforgalom kiszolgálására költségcsökkentés miatt ,mondjuk a csuklós buszokat hétvégén rövidebbre cseréli, akkor sokkal közelebb lehet várni a cigivel a buszt. :) Gondolom, a közterület-felügyelőket és az ellenőröket mostantól felszerelik mérőszalaggal, így majd képesek lesznek mindenkit bepozicionálni. Esetleg közbeszerzésen lézeres távmérőt is vehetnek milliókért. De miért van olyan érzésem nem ettől lesz kevesebb cigarettacsikk a megállókban?
Ahogy rágyújtasz, jön a villamos. Mostantól nem fog jönni. Legalábbis hamar nem. Jön helyette egy másik sárga, de ezt már a kezedbe nyomják, és csak a postáig visz majd el...

Címkék: cigaretta
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://metszetek.blog.hu/api/trackback/id/tr556669603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása