gondolatok mindenről

Keressünk egyensúlyt!

2013/10/30. - írta: Garas Attila

weighing_the_balance_587x30Mi kell ahhoz hogy sokáig tudj féllábon állni? Érezted már azt, hogy valami túl sokká vált az életedben, mi nem volt meg akkor?  Mi történik ha a mérleg egyik oldalára 1 kg tollat, a másik oldalára 1 kg vasat teszek? A női tornászok mely érzékét kell magasra fejleszteniük, hogy jók legyennek gerendán?

A válasz mindegyikre ugyanaz, és pofonegyszerű : Egyensúly!

 

Életünkben mégis nehezen találjuk., pedig az élet LEGFONTOSABB dolga! EGYENSÚLYT TEREMTENI! Igen, csupa nagybetűvel: EGYENSÚLY!

Egy rendszer olyan állapota, amikor az egymásra ható erők kiegyenlítik egymást, hatásuk összege zéró. Mondaná a fizikus. Továbbmegyek, a rendszer legtökéletesebb állapota. De mivel minden-mindennel össszefügg az egyensúly megteremtése nehéz. Megtalálni azt, a helyet ahol annyit kapunk amennyit adunk, megérezni hogy annyit edzzünk, amennyit kipihenhetünk, megismerni azt amikor tudom mire mennyi időt szánok, és szánhatok felbecsülhetetlen. S az egyensúlyt nem csak egy-egy részterületen belül kell elérni, hanem az "élet" részterületek között is. Család - Karrier - Barátok - Egészség - Párkapcsolat....stb.

A harmonikus élet titka, amit így leírni nagyon egyszerű, ám a valóságban kivitelezni, lehetetlen. Ideális állapot, de törekedni kell felé. Bizonyos életszakaszokban előtérbe helyeződnek, helyeződhetnek dolgok, ezek a stációk, de a végső stresszmentes világ megteremtése saját magunk egyensúlyától függ!

S ha megvan az egyensúly, akkor elég sokminden kitisztul, helyére kerül, kiértékelődik! Keressük hát meg mielőbb! :)

 

Címkék: egyensúly
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://metszetek.blog.hu/api/trackback/id/tr456669887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása