gondolatok mindenről

Árulkodó mesehősök

2010/11/16. - írta: Garas Attila

Egy érdekes kezdeményezésnek lehetek részese a napokban. A felhívás a kövekező képpen szól: November 14-től17-ig cseréld le a Facebook-os profilképedet a kedvenc gyerekkori rajzfilmhősödre és biztasd erre a többieket is! Cél: ne legyenek emberi arcok Facebook-on, csak a gyermekkor emlékei szerdáig! Mert gyereknek lenni jó! :)

Ennek köszönhetően a következő kép fogadott ma, amikor megnéztem ismerőseimet:

Jamie és a Csodalámpa, A kockásfülű nyúl, Tom és Jerry, Bambi, Mazsola, Kisvakond, Pimpa, Pumukli, Motkánylány (hogy csak egy párat emeljek ki) egy oldalon, szép kis társaság. :D
Árulkodó mesehősök. A sok remek emlék között kutakodva, bár nehéz a választás, mégis mindenki rátalál szívének legkedvesebb emlékére... Ami egyfajta bizonyítvány is Önmagáról. Aki csatlakozik ehhez a programhoz, az vállalja, hogy egy szeletet megmutat szívének legmélyéről. Egy érzésvilág, egy hangulat, egy főcímzene, egy történet, egy figura, mind egyszerre kavarog gondolatainkban. Pillanatok alatt újra ott ülünk a televízió képernyője előtt, ki befont hajjal, ki pizsamában, ki gyümölcsös tálkával, és alig várjuk hogy a TV Maci képernyőjén gyöngybetűkkel megjelenjen: "ESTI MESE"! Boldog idők, boldog pillanatai, amikor még tiszta és ártatlan volt minden. Mindenki hozott valamit ebből a világból, amit e pár nap során meg tud mutatni (ha akar) másoknak. Az esemény épp ezért szelektál is. Halljuk az ellen oldalról: agyrém, értelmetlen hülyeség, nem érdekel minek ez, meg nem tudnak külföldről belépni... (számomra csak az utolsó elfogadható, bár három napig ki lehet bírni facebook nélkül külföldön, ismerünk ugyanis más kommunikációs csatornákat is korábbról) Ők a tartózkodók. De egyvalami biztos: ahhoz hogy újra gyermekek legyünk nincs szükségünk közösségi oldalra, elég ha becsukjuk a szemünket, s máris elrepülhetünk kedvenc mesehősünk birodalmába... Mert ugye gyereknek lenni jó! Azt meg hogy kinek a birodalmában landoltunk, sokszor elég ha csak a gyermekünk tudja meg... :D

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://metszetek.blog.hu/api/trackback/id/tr476669523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Petra 2010.11.17. 19:35:35

Azok, akik ennyire ellenezték ezt a kezdeményezést, vajon nem voltak boldogok gyerekkorukban? Olyan jó visszaidézni azt a mesét, azt a hőst, akire akkor felnéztünk, aki lekötötte a figyelmünket... Hol vannak azok a régi szép mesék, amik mindegyike szeretetről, barátságról szólt? A mai gyerekek sok olyan mesén nőnek fel, amiben erőszak, öldöklés van, hát mutassuk meg a mi meséinket nekik!!!
süti beállítások módosítása