gondolatok mindenről

Leszállt a füst

2010/09/13. - írta: Garas Attila

Valami nem változik, valami minden évben ugyanaz, ha Újpest - Fradi vagy Fradi - Újpest akkor botrány, legalábbis az elmúlt 15 évben hol kicsi, hol nagy de botrány. Most nagy. A hétvégén megtartott zöld-fehér és lila-fehér rangadó eredményei (mert most több is van): füst a pályán, 6 gól (ebből hatot az Újpest szerzett), 14 ember előállítottva, 1 kiállítva, a mérkőzés kétszer megszakítva, egy 17 éves szurkoló megszúrva, rendőrök verte tömeg, kapuszaggató vendégszurkolók...
Siralmas, mint ahogy a labdarúgás színvonala is. A körítés meg ilyen. Rohamrendőrös, görögtűzes, gumobitos, füstös, egyszóval botrányos! Nincs nekünk elég gondunk azzal, hogy a válogatottunkat állandó feszültség kíséri, s úgy váltogatjuk a szakvezetőket mint mások a fehérneműt, (a németeknél az elmúlt 50 évben 9 szövetségi kapitány volt, nálunk ugyanezen időszak alatt 33!) a klubbcsapatainkat lassan már az első (selejetezők előtti) körben kiverik a nemzetközi kupákból, káosz van a labdarúgó szövetségben és sorra szántják be a pályáinkat is. Amíg ilyen "háborús" a légkör, ne csodálkozunk azon, ha egy hétvégi forduló 8 mérkőzésre összesen nem megy ki annyi ember, mint amennyi egy meccsen van a kint, mondjuk egy német bajnokin. Jelen helyzetben útópista álomnak tűnik az is, amit az angoloknál láthatunk, ahol nincs kerítés. Pedig volt, húsz éve még egész Európa, az angol hulligánoktól rettegett, most meg kint ül a bérletes apuka, a két gyerekkel és anyukával, s lelkesen szurkol. Nincs mitől-kitől félni. Családi program a szombat délutánokon, élőben, békében. Ha veszít a csapat maximum a sör lesz keserűbb, s nem a könnygáz. Le vagyunk maradva, - pár tíz évvel biztosan - , de a szörnyűbb az, hogy nem látszik a fény az alagút végén, csak a füst. S Ez megy már 15 éve! Talán ha egy-egy klub vezetése megpróbálna elbeszélgetni a nagyokos szurkolóikkal, talán ha megépülnének azok a beléptető kapuk, talán ha otthon tudnánk tartani az nagyhangú erős embereket. (bár azok a saját tv-jüket is szétverik), talán ha nem egymásra mutogatnánk, akkor talán más lenne...Mert így csak a zárt kapus meccsek, a stadionrenoválások, a pénzbüntetések fognak uralkodni a honi bajnokságban, új stadiont építeni meg felesleges, úgyis csak szétverik. Labdarúgásunknak ezen területen is fejlődni kell, nem is kicsit!
A szombati meccs végére felszállt a füst az újpesti pályáról, felszállhatna már a füst, a magyar labdarúgásról is...

Címkék: sport foci
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://metszetek.blog.hu/api/trackback/id/tr466669463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása